Børnene skal også have gode soveposer i deres størrelse

Hvis soveposer har den forkerte størrelse, bliver temperaturen helt forkert. (foto eventyrsport.dk)

Hvis soveposer har den forkerte størrelse, bliver temperaturen helt forkert. (foto eventyrsport.dk)

Soveposer kan bruges i mange forskellige situationer. Når barnet skal sove ude på lejrskole eller hos en ven, på spejderturen eller til familiesammenkomsten med overnatning. Måske skal familien på telttur, og så skal alle medlemmer af familien jo have hver deres sovepose med. Soveposer kan være rigtig komfortable, og dit barn skal nok komme til at sove sødt i en blød og varm sovepose.

Det forholder sig tit sådan, at kvalitet koster lidt ekstra, og det gælder også for soveposer. Du kan være mere eller mindre sikker på, at du får lidt mere for pengene, for det er slet ikke ligegyldigt, hvad barnets sovepose er lavet af. En ting er, at noget stof er behageligere at ligge i end andet. Det handler også om, hvordan soveposen varmer, om den er åndbar, så barnet ikke bare ligger og sveder, og ikke mindst om den kan holde til længere tids brug.

Hvorfor kan barnet ikke bare sove i en sovepose i voksenstørrelse?

Der er da helt sikkert nogle oplagte ulemper ved soveposer i børnestørrelse. Her tænkes der særligt på det faktum, at barnet forholdsvist hurtigt vokser ud af soveposen, men det er værd at tage med. Selvom der ikke er noget, der taler direkte imod, at barnet skulle ligge i en voksenstørrelse, så kan en mindre give en bedre søvn. Barnet kan have sværere ved at opvarme den store sovepose, og så kan det også virke lidt voldsomt, når tæerne ikke kan nå ned i bunden af posen.

Sidst men ikke mindst, så er der bare noget skønt over at have noget, der er helt ens eget. Sådan vil dit barn sikker have det med soveposen, og det er alle pengene værd. På den måde bliver barnet bedre motiveret til at komme ud og opleve noget i sin nye sovepose.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *