Overtøj og børn skal være bedste venner

Det er koldt! Husk overtøj til dine børn (foto eventyrsport.dk)

Det er koldt! Husk overtøj til dine børn (foto eventyrsport.dk)

Vi ved jo alle, hvor svært det kan være at iføre børn deres overtøj, men egentlig burde det jo bare have det formål at gøre dem glade for at komme ud. Det er derfor vores ansvar som voksne både at lette vores og deres byrde ved at iføre dem overtøj, der er lækkert og ikke en gene at bære. Der findes mange forskellige slags overtøj, og man skal egentlig bare gøre sig klar, hvad det er det skal bruges til, og hvad dit barn foretrækker.

Lad barnet forstå overtøjet

Måske er en lille snak en god ide, i hvert fald kan den nok løsne op for det værste i, at skulle presses ned i en varm flyverdragt. Børn har det med at overreagere, når de ikke bliver fortalt, om det der skal ske. Hvis man tager dem i hånden, kunne det jo være, at de var mindre grædefærdige i børnehaven, næste gang de fik overtøj på. På en eller anden måde kan man jo godt forstå dem: Det er er ofte at overtøjet ikke er særlig behageligt at iføre, og til tider har man gjort et lidt forkert størrelsesmæssigt køb. Ved køb af overtøj er det en god ide at have anvendelighed og brugbarhed som førsteprioritet. Det er nemlig det, der afgør om købet var et hit eller ej. For hvis børnene ikke får det brugt, har det jo ikke tjent sin funktion, og så kunne det have været ligemeget i sidste ende.

Overtøj skal give motivation

Man kan sige, at overtøj til børn skal give dem krudt i enden og få dem til at else at være udendørs.

Det er nemlig med overtøjet på, at de skal komme i kontakt med verdenen og forstå, hvad det er, det går ud på. Det er med overtøjet på, at de skal ud og forstå deres egen situation, når børnehaverne tager dem med ud på ture i skoven om vinteren eller i efteråret. Her er overtøjet jo unægtelig uundværligt , men det skal jo samtidig også være funktionelt, og den slags overtøj til børn findes. Man skal bare gøre sig klat, hvor og hvornår det skal benyttes og til hvilke situationer.

Køb overtøj til dine børn hos eventyrsport

Læs om meget andet overtøj her:

Hestra – så er det bogstaveligt talt som hånd i handske

En jakke fra the north face er slidstærk og varmende

Det moderne naturmenneske ifører sig en Fjällräven jakke

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *